fbpx

Lasten kasvomaski

Lasten kasvomaski haussa? Tässä viisi vaihtoehtoa, joista löysimme omille lapsillemme sopivan.

Lasten kasvomaski on kohta kai pakollinen meidänkin lapsilla, jos haluamme jatkaa liikkumista julkisessa liikenteessä. Sen verran monesta tuutista syötetään tällä hetkellä koronaepidemian toisen aallon todennäköisyyttä, että päätimme hankkia kasvomaskit itsellemme sekä lapsille. Emme halunneet hankkia niitä valkoisia sairaalamaskeja vaan kestomaskeja, joita voi pestä useamman kerran. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä aika paljon, mutta toimitusajat voivat vaihdella paljonkin.

Myönnettäköön, meillä maskien hankinnassa painottuivat myös ulkonäölliset asiat, jota moni voi pitää turhamaisuutena. Itse perustelimme sitä niin, että jos maskipakko tulee, niin lapset todennäköisesti suostuvat ilman valtavaa sisällissotaa käyttämään kasvomaskia mm. päivittäisillä retkillämme tarhaan, kun se näyttää kivalta. Lopulta päädyimme tilaamaan nämä lasten kasvomaskit. Tilaushetkellä tosin emme huomanneet tuotesivulla näkyvää ”Lähetysaika n. 1-30 arkipäivää” viestiä, joka nyt viikon odottelun jälkeen tuli meille yllätyksenä. Olemme odotelleet jonkinlaista viestiä tuotteiden liikkeistä, mutta toistaiseksi ei mitään vielä kerrottu.

Huonoimmassa tapauksessa toinen aalto on saanut jo jyllätä tovin ja olemme jälleen kerran lukkiutuneet kotiin omaehtoiseen karanteeniin, ennen kuin kasvomaskit saapuvat luoksemme. Ole siis tarkkana tuotesivulla lukevan toimitusajan kanssa, kun olet tilaamassa lasten kasvomaskia. Listasin alle viisi vaihtoehtoa, joiden välillä itse arvoimme, ennen kuin lopulta teimme päätöksemme.

Globe Hope – design kasvomaski lapsille

Kasvomaski lapsille - viisi vaihtoehtoa
Kuva: Globe Hope verkkokauppa

”Globe Hopen Design kasvomaski on tehty hengittävästä kuitukankaasta ja päällystetty Globe Hopen vintage-kankaalla eli maski on kaksikerrokseinen. Kuitukangas tuotetaan Suomessa, se on kehitetty elintarviketeollisuuden käyttöön, ja se on sertifioitu. Kangas on turvallinen iho ja hengityskontaktissa. Maski kiinnitetään kasvoihin kahdella kuminauhalenkillä.”

Bewooden – lasten maski

Lasten kasvomaski - listasimme viisi vaihtoehtoa
Kuva: Bewooden verkkokauppa

”Lasten maskeille ei ole määritelty virallisia ohjeita. Lasten maskin käytössä voimme suositella seuraavia tekoja, mutta emme ota vastuuta tuotteen käytöstä. Tärkeintä on, että lapsi osaa itse ottaa maskin pois kasvoiltaan. Maskit on tarkoitettu vain perusterveille lapsille. Jos lapsella on esimerkiksi epilepsia tai muunlainen kohtauksia aiheuttava sairaus, astma, sydän- tai verisuonitauti tai hengitysongelmia, maskin käyttöä ei suositella.”

Lastenturva – lasten kasvomaski (Tropiikki)

Hengityssuoja lapsille | Paskafaija
Kuva: Lastenturva verkkokauppa

”Lasten kasvomaski on valmistettu laadukkaasta 100% puuvillasta Suomessa. Kaksikerroksinen, pestävä kasvomaski on valmistettu tuomaan lisäturvaa. Sopii noin 3-12 vuotiaille lapsille. ”

Hengityssuojainkauppa – kasvomaski lapset

Kasvomaski lapsi - viisi vaihtoehtoa
Kuva: Hengityssuojainkauppa.fi

”Uusi, käyttämätön ja yksittäispakattu kasvomaski. Antibakteerinen materiaali (hydrofiilinen polyuretaani). CE sertifioitu. Joustava yhden koon maski, joka muotoutuu tiiviisti kasvojen ympärille. Kasvomaskin voi pestä saippuavedellä hellästi puristellen ja käyttää uudelleen 5-8 kertaa. Tyylikäs desing lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Kasvomaskia voi käyttää mm. siitepölyä, katupölyä ja kylmää vastaan. Vähentää pisaroiden välittymistä. Tuotteen valmistusmaa on Kiina.”

Sarafiini – kasvomaski lasten

Lasten kasvomaski - Katso viisi eri vaihtoehtoa
Kuva: Sarafiini verkkokauppa

”Puuvillainen pestävä kasvomaski, jossa kuminauhalenkit korvan taakse. Lapsen on helppo pukea maski itse ja muotoiltua neulosmaskia on miellyttävä pitää. Saa tilattua myös taakse solmittavilla nauhoilla (ilmoita tilausvaiheessa lisätiedot kentässä). Materiaalina maskissa on kaksinkertainen 100% puuvillaneulos. Käytä, pese 90 asteessa, kuivaa ja käytä uudelleen. Maskin voi myös keittää kattilassa. Valmistetaan 100% Suomessa.”

Kankaisen kasvomaskin käyttäminen

Kankaisen, erityisesti useasti käytettävän kasvomaskin käyttämisessä on kertakäyttömaskin suhteen luonnollisesti eroja. THL:n sivuilta löytyy hyvät ohjeet miten maskia käytetään ja miten sitä huolletaan. Omat aikuisten maskimme saapuivat eilen postissa ja Globe Hope oli lisännyt maskien pakettiin mukaan myös omat erilliset käyttö- ja huolto-ohjeet. Tutustu siis huolella tilaamiesi kasvomaskien käyttöohjeisiin, jotta saat niistä parhaimman mahdollisen suojan lapsillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *